[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :4
بازدید دیروز :0
کل بازدید :200850
تعداد کل یاداشته ها : 34
04/1/13
6:1 ص

دیده بان حقوق بشر اخیرا در گزارشی 102 صفحه ای از بدرفتاریهای بسیار در عراق از زمان اشغال این کشور توسط نیروهای آمریکایی در سال 2003 خبر می دهد. در این گزارش زنان، روزنامه نگاران، افراد بازداشت شده، بی خانمان و اقلیتهای مذهبی از جمله اقشار آسیب پذیر در عراق هستند. در این گزارش آمده است که دولت عراق در بسیاری از موارد تحقیقات مستقل و ضروری را درباره نقض حقوق بشر انجام نداده است.

همچنین یک فعال حقوق بشر سال 2010 در مصاحبه ای در بغداد زنان جوان را در زمره بیشترین قربانیان جنگ عراق معرفی کرد. بر این اساس پیش از جنگ خلیج فارس در سال 1991 وضعیت حقوق زنان در عراق نسبتا بهتر از دیگر کشورهای منطقه بود، اما در زمان حکومت دیکتاتوری "صدام" زنان بیش از گذشته متحمل رنجهای بسیار شدند.

هر روز گزارشهای بسیاری حکایت از ازدواج های اجباری، سوء استفاده های جنسی در عراق گزارش می شود، اما به نظر می رسد که غربی ها پاسخ های دو سویه ای را به قربانیان نقض حقوق بشر می دهند که از جمله این پاسخها می توان به تهدید روزنامه نگاران یا شکنجه افرادی که به طور غیرقانونی بازداشت شده اند، اشاره کرد.

از سوی دیگر گزارشهای زیادی درباره وجود زندانهای مخفی در عراق منتشر می شود که پیش بینی می شود در حدود 30 هزار زن و مرد در زندانهای عراق محبوس هستند که برخی از آنها در مکانهای مخفی نگهداری می شوند.

البته اگرچه دولت آمریکا متهم به کشتار هزاران نفر از مردم بیگناه عراق، وارد کردن چندین میلیون دلار خسارت به تاسیسات زیربنایی این کشور، قربانی کردن نظامیان بسیار در جنگ عراق برای رسیدن به اهداف  کاخ سفید، ایجاد شرکتهای خصوصی به اصطلاح امنیتی مانند شرکت  "بلک ‌واتر" و نقش این شرکتها در کشتار مردم بیگناه و شکنجه وحشیانه عراقی ها در زندانهایی همانند ابوغریب است، اما همواره شعار دموکراسی و دفاع از حقوق آزادی مدنی را سر می دهد و حاضر به پذیرش اشتباهات خود در جنگ نیست.

آمریکا درحالی در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خود در عراق است که گزارش منابع معتبر نشان می دهد در ابوغریب زنان زندانی بیش از مردان مورد آزار و شکنجه زندانبانهای آمریکایی قرار گرفته اند. در حقیقت آمریکا بر اقدامات وحشیانه خود علیه مردم بیگناه عراق واقف است، اما چون می داند که با انعکاس واقعیتها تنها سبب انزجار بیشتر مردم و انزوای خود در قبال جهانیان می شود، تلاش می کند تا مانع انتشار چنین تصاویری شود.

در ادامه گزارش این فعال حقوق بشر آمده است که:بهتر است به دیگر جنایات آمریکا در عراق از جمله قصه حمله وحشیانه و میکروبی به فلوجه اشاره کرد که این قصه از آنجا شروع شد که 4 نفر از نیروهای امنیتی شرکت بلک واتر در این شهر کشته شدند و بعد از آن پیاده نظام آمریکا این شهر را در محاصره قرار داد و سپس به شدت به این شهر با استفاده از توپخانه و بمباران هوایی حمله کرد.

در این میان زنان عراقی تنها قربانیان اشغال کشورشان توسط نیروهای آمریکایی نیستند و مطالعات بسیار از تولد نوزادانی حکایت دارد که ایالات متحده را مقصر آن می داند. مطالعات نشان می دهد استفاده آمریکا از سلاح های شیمیایی و اورانیوم ضعیف شده عامل تولد نوزادان ناقص الخلقه شهر فلوجه و آسیبهای ژنتیکی سلاح های مورد استفاده آمریکا در حملات شش سال گذشته بوده است.

ادامه تاثیرات حملات متعدد آمریکا به شهر فلوجه تا حدی است که مبتلایان به انواع سرطان ها و تولد نوزادان ناقص الخلقه در این شهر به مراتب بیشتر از دو شهر هیروشیما و ناکازاکی است که در سال 1945مورد حمله هسته ای آمریکا قرار گرفت.

از سال 2005 تاکنون در شهر فلوجه کودکان ناقص الخلقه به دنیا می آیند به گونه ای که برخی از آنان دو سر دارند و همچنین کودکانی هستند که از انواع مختلف سرطانها در رنج و عذابند