باتوجه به شایعه سفر شاه اردن به ایران واکنشهای زیادی بهدنبال داشته و اکنون این سؤال برای بسیاری از مخاطبان وجود دارد که ملک عبدالله دوم کیست؟
طبق قراین وشواهد تاریخی، ملک عبدالله در مورخه 30 ژانویه سال 1962 میلادی به دنیا آمد. عبدالله دوم فرزند ملک حسین پادشاه اردن و آنتونیت آوریل گاردنر می باشد. مادر ملک عبدالله که نام اصلی آن آنتونیت گاردنر میباشد، در کشور اردن با نام مستعار شاهزاده مونا الحسین شناخته میشود.
خانم گاردنر دختر یک افسر انگلیسی بود که در جریان فیلمبرداری فیلم "لورنس عربستان " که بخشهایی از آن در کشور اردن فیلمبرداری شده بود، با ملک حسین آشنا شد که این آشنایی منجر به ازدواج وی با ملک حسین گشت.
به نوشته وعده صادق، نحوه تولد عبدالله و اینکه مادر او زنی انگلیسی است، همواره یکی از نکات بحثبرانگیز درباره پادشاهی وی بوده است؛ چرا که به نظر تعدادی از صاحبنظران و حتی افراد عادی، ملک عبدالله به دلیل نژاد دورگه عربی - انگلیسی، حافظ منافع بریتانیا و سایر دول غربی در منطقه میباشد. عبدالله دوم پس از گذراندن دوران ابتدائی در اردن، برای تحصیل به انگلستان رفت و پس از آن دوران دبیرستان خود را در آمریکا گذراند و در نهایت تحصیلات خود را در دانشکده پمبورک آکسفورد به پایان رساند.
وی در سال 1980 بهعنوان دانشجوی دانشگاه افسری سلطنتی سند هرست وارد این دانشکده شد؛ عبدالله سپس به درجه ستوان دوم سوارهنظام سلطنتی انگلیس نایل گشت و پس از آن، درجات نظامی خود را در ارتش انگلستان ارتقا داد؛ این امر تا آنجا رسید که وی در نهایت به مقام سرهنگی و جانشین فرمانده سوارهنظام سلطنتی انگلستان که یک هنگ زرهی است، رسید.
در عرصه تحصیلات سیاسی نیز وی در دانشکده روابط بین الملل ادموند ای. والش دانشگاه جرج تاون انگلستان تحصیل کرده و با درجه کارشناسی ارشد از آنجا فارغ التحصیل شده است.
عبدالله با رانی الیاسین متولد کویت و شهروند فلسطین که اصلیت اردنی دارد و اکنون ملکه رانی عبدالله نامیده می شود، ازدواج کرده و از او صاحب 4 فرزند می باشد.(42) نحوه به حکومت رسیدن عبدالله نیز بسیار جالب و بحث برانگیز بوده است. زیرا در آخرین سالهای زندگی ملک حسین پادشاه سابق اردن و در هنگامی که ملک حسین آخرین روزهای زندگیاش را سپری می کرد و با سرطان دست و پنجه نرم مینمود، یک خبر جهان عرب را شگفتزده کرد. این خبر چنین بود: شاهزاده حسن برادر ملک حسین که سالهای زیادی مقام ولیعهدی اردن را در اختیار داشت، در تاریخ 24 ژانویه سال 1999 میلادی از سمتش برکنار شد و شاهزاده عبداللهبن حسین (عبدالله دوم) به جای وی منصوب گشت. عجیب اینکه دو هفته بعد ملک حسین فوت کرد و عبدالله به پادشاهی رسید.
این تغییر و تحول ناگهانی در صحنه سیاسی کشور اردن، به مذاق اردنیها خوش نیامد. چرا که این تغییر ساختار سیاسی در اردن به وضوح حکایت از دسیسه های پنهانی انگلستان و آمریکا در به قدرت رساندن عبدالله دوم داشت. زیرا عبدالله مادری انگلیسی داشت و به حکومت رسیدن وی در اردن، از دید آنان به مثابه نمایندگی وی ازطرف دولت انگلستان در منطقه بود. البته این دیدگاه مردم اردن کاملاً صحیح بوده و ملک عبدالله نیز عملاً به جدیترین متحد غرب در سرزمین های عربی تبدیل گشته است. در مورد جانشین ملک عبدالله نیز باید بگوییم که وی تا قبل از سال 2004 میلادی، برادر ناتنی خود شاهزاده حمزه را به این امر گماشته بود، اما از آن سال به بعد، اردن فاقد ولیعهد می باشد که البته بسیاری از صاحبنظران معتقدند عبدالله قصد دارد پسرش شاهزاده حسین را در آیندهای نزدیک به این مقام منصوب کند.
متحد غرب، همپیمان اسرائیل
عبدالله در حال حاضر نزدیکترین متحد کشورهای غربی در منطقه بوده و سازشکارترین دولت عربی در مواجهه با اسراییل میباشد. فضاحت اعمال او تا بدانجا است که حتی بسیاری از اعراب ساکن سایر کشورها نیز او را به عنوان عامل انگلیس و آمریکا میشناسند و برای او ارزشی قائل نمیشوند.
ملک عبدالله پادشاه اردن طی اظهارات خود از اینکه دولت شیعی در عراق به روی کارآمده است، اظهار نگرانی کرده آن را در راستای تشکیل هلالی از سرزمینهای شیعه اعم از ایران، بخش اعظم عراق، بخشهایی از سوریه، لبنان و مناطق نفتخیز عربستان دانست. این سخنان ملک عبدالله نشان از کینه وی نسبت به شیعیان داشته و در حالی که هرروزه شیعیان بسیاری در عراق و نقاط دیگر جهان توسط گروههای تکفیری به شهادت می رسند، سخن او تلاشی در جهت آسیب بیشتر به شیعیان میباشد.
عبدالله دوم و تز شیعههراسی
بعد از بیان عبارت "هلال شیعی " توسط ملک عبدالله اردن، بسیاری از رهبران منطقه نیز از سخنان وی استقبال کرده و بیش از پیش به ایراد اتهام علیه شیعیان مبادرت ورزیدند. دامنه این سخنان حتی از منطقه فراتر رفته و عبارت مذکور مورد پسند آمریکاییها و اروپاییها نیز قرار گرفت و آنها از این مسئله به عنوان ابزاری در جهت آزار شیعیان استفاده کردند.
متأسفانه رسانههای کشور ما گوینده اصلی این سخن را فراموش کردند و امروزه نیز اردن در سکوت خبری به سر می برد؛ حال آنکه این کشور مرکز بسیاری از فتنههای منطقه میباشد. ترور "شهید مغنیه " نیز که با همکاری عوامل اطلاعاتی اردن، عربستان، موساد و سیا شکل گرفت، خبر از اعمال شیطانی دولتمردان اردن علیه شیعیان میدهد. همچنین اردن هرازچندگاهی به عنوان کشور حد واسط برای فرستادن گروههای مخالف حزب الله لبنان به اسرائیل عمل کرده و احتمالاً نقش واسطه را بین اسراییل و گروههای مخالف حزب الله بازی می کند.
کشور اردن از دیرباز دشمنی آشکاری با کشور عزیزمان ایران نیز داشته است. هموطنان عزیزمان فراموش نمی کنند که پدر ملک عبدالله یعنی ملک حسین در روزهای آغازین جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، دست در دست صدام ملعون، گلوله توپی را به سمت کشورمان شلیک کردند. در آن زمان اردن به عنوان اولین کشور عربی و به نمایندگی از سایر اعراب حمایت خود را از کشتار مردم مظلوم و بیدفاع کشورمان توسط ارتش بعثی اعلام کرد.
از زمان روی کار آمدن ملک عبدالله نیز هرازچندگاهی خبرهایی از دسیسه این پادشاه علیه جمهوری اسلامی ایران به گوش می رسد. حمایت عبدالله دوم از منافقین، پناه دادن و حمایت از خانواده صدام، استفاده از عبارت "هلال شیعی " و متهم کردن ایران به استفاده از این هلال برای قدرتطلبی، از جمله مهمترین اقداماتی است که عبدالله دوم علیه ایران عزیز انجام داده است.